На Близькому Сході від циклону загинуло кілька осіб: що відомо про стихійне лихо

В Омані оголосили вихідний в понеділок через циклон

На країни Близького Сходу, в неділю, обрушився тропічний циклон. У результаті сталися зсуви грунту та повені. Від стихії загинуло щонайменше 9 осіб. Про це повідомляє УНІАН.

У двох країнах Омані та Ірані по узбережжях пронісся циклон під назвою "Шахін". Повідомляється, що в Омані загинуло двоє людей через зсув грунту.

Також в хвилях повені втопилася малолітня дитина. Тіло дитини знайшли оперативні служби. Ще одну особу оголошено зниклою безвісти. В епіцентрі циклону вітри дмуть зі швидкістю до 150 км/год. У двох провінціях йдуть зливи, через шквальний вітер скасовані перельоти, пошкоджено електроопори, евакуйовано населення з прибережних районів. Синоптики прогнозують значне підвищення рівня води та значні повені в постраждалих районах.

В країні оголосили дводенний вихідний через негоду та скасували заняття в школах. В провінціях, куди може просунутися циклон, виключили світло для уникнення аварій. Евакуйовано більше 2 тисяч осіб в тимчасові притулки. До столиці закритий в'їзд, пропускають лише екстрені перевезення.

В Ірані під час шторму, що викликаний циклоном, в морі загинуло шість осіб в порту Чабахар на південному сході провінції Сістан-Белуджен. У країні пошкоджено лінії електропередач та дороги.

Як повідомляв портал "Коментарі", новий шторм з Атлантики може сягнути берегів Північної Америки. Тропічний шторм Віктор має швидкість вітрів не більше 63 кілометрів на годину. Шторм просувається по океану зі швидкістю 21 км/год. Синоптики не відкидають можливості, що шторм переросте в ураган.