Операція у Секторі Газа: у Білому домі пояснили – хто і коли ухвалить рішення

У Білому домі дали чітко зрозуміти - Ізраїль самостійно вирішуватиме, як проводити операцію у Секторі Газа

Тільки Ізраїль має вирішити, як і коли проводити наземну операцію проти терористів ХАМАСу. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час свого відеобрифінгу.

"Ми вважаємо, що Армія оборони Ізраїлю має сама вирішувати, як проводити операції. Ми не збираємося диктувати їм умови", – заявив Кірбі.

Він уточнив, що США не можуть озвучувати будь-які прогнози щодо майбутньої військової операції ЦАХАЛ, оскільки це було б неправильно. Разом з тим, зазначив Кірбі, США підтримають союзників у їх вирішенні.

Також у своєму виступі Кірбі зазначив, що Вашингтон з першої години після вторгнення бойовиків ХАМАС посилив комунікацію з Ізраїлем, щоб мати інформацію про його стратегію, цілі та інші важливі аспекти.

"Ця взаємодія триває", - наголосив представник Білого дому.

Читайте також на порталі "Коментарі" - близькосхідний регіон залишається "пороховою бочкою", яка може рвонути будь-якої миті, якщо Ізраїль не припинить свої атаки на Сектор Газа. Про це заявив глава дипломатичного відомства Ірану - Хоссейн Амір-Абдуллахіан, забувши згадати, що приводом для цих дій стала терористична атака на Ізраїль представників ХАМАС, які підтримують іранський режим. У свою чергу, Ізраїль дав зрозуміти, що не розглядає варіант про припинення вогню Сектором Газа. Хіба що представники ХАМАС здадуться та повернуть усіх заручників. Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні, виступаючи на Каїрському міжнародному саміті, заявила, що справжня мета ХАМАС створити конфлікт на Близькому Сході, який розростеться до великої війни – зі зіткненням різних цивілізацій. Як події на Близькому Сході можуть розвиватись далі? Чи є ще можливість уникнути переростання локального конфлікту – регіонального, а то й глобального? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.