Переговори та припинення вогню: чи справді Ізраїль готовий зупинити війну

Переговори з ХАМАС можуть відбутися вже 15 серпня

Ізраїльська делегація візьме участь у переговорах з ХАМАС щодо припинення вогню та звільнення заручників у секторі Газа. Як передає портал "Коментарі", цю інформацію підтвердив офіс прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху.

Вже також стало відомо, що переговори намічені на 15 серпня.

Ізраїль згідно з пропозицією США та посередників відправить свою делегацію до місця, яке буде визначено.

Під час зустрічі сторони мають фіналізувати деталі щодо виконання рамкової угоди між Ізраїлем та ХАМАС.

Раніше, 8 серпня, на сайті Білого дому було опубліковано спільну заяву президентів США Джо Байдена, лідера Єгипту Абделя Ас-Сісі та еміра Катару Таміма Аль Тані.

Саме в цьому документі обидві сторони війни закликали зустрітися у четвер, 15 серпня, у Досі (столиця Катару) або Каїрі (столиця Єгипту), щоб закрити всі прогалини та розпочати реалізацію угоди "без подальших затримок".

За даними видання The Times of Israel, у секторі Газа залишаються 111 із 251 заручника, викрадених ХАМАС під час нападу 7 жовтня 2023 року, також там перебувають двоє цивільних ізраїльтян (з 2014 та 2015) та тіла двох солдатів, убитих у 2014 році.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у МЗС Ірану зробили заяву про відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Його було ліквідовано 31 липня.

Так, міністр закордонних справ Ірану Бакері Алі Багері Кані заявив, що Тегеран відповість на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії "в потрібний час і належним чином".

Ця заява прозвучала після дня інтенсивної дипломатії на Близькому Сході та під час екстреного засідання Організації ісламського співробітництва (OIC). Вона представляє 56 держав Близького Сходу, Південної Америки, Африки, Центральної Азії та Індійського субконтиненту, які зустрілися в Саудівській Аравії, щоб обговорити зростаючу напругу на Близькому Сході.

Міністр закордонних справ Ірану заявив, що сподівається на підтримку членів (OIC).