Підтримка здалеку: Путін на боці Ірану проти Ізраїлю

New York Times: Росія допомагає Ірану підготуватися до атаки на Ізраїль

Останнім часом напруга між Іраном та Ізраїлем посилюється, і Росія грає у цьому свою роль, постачаючи Ірану сучасне військове обладнання. За інформацією газети "New York Times", джерела в Ірані кажуть, що Росія надала системи захисту та новітні радари. Ці поставки збіглися з візитом до Тегерана колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу, що змушує думати, що Росія хоче зміцнити Іран перед його можливим нападом на Ізраїль.

Іран уже заявив, що хоче помститися Ізраїлю за вбивство одного зі своїх лідерів ХАМАС у Тегерані. Ізраїль, у свою чергу, готовий до відповіді: після атаки Ірану у квітні, де були використані дрони та ракети, ізраїльська армія знищила стару російську оборонну систему в Ірані.

Росія вже поставила Ірану кілька систем ППО, включаючи "Тор-М1" та С-300, які значно збільшують військові можливості Ірану. В Ізраїлі, у свою чергу, готуються до можливої атаки, розробляючи плани швидкої відповіді. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив про необхідність бути готовими до будь-яких сценаріїв, включаючи можливий негайний контрнаступ.

"Ми повинні підготуватися до всіх можливостей, включаючи швидкий перехід у контрнаступ", - заявив міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант.

Читайте також на порталі "Комменатрії" - Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто у розмові з ізраїльським візаві Ісраелем Кацом передав попередження від Ірану про його готовність напасти на Ізраїль. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Jerusalem Post.