Головна Новини Світ Близький Схід Помста Кремля: Вірменія повідомила про спробу держперевороту за участі РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Помста Кремля: Вірменія повідомила про спробу держперевороту за участі РФ

Вірменські слідчі вважають, що на території Росії у групи затриманих були спільники

18 вересня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

Слідчий комітет Вірменії порушив кримінальну справу проти п'ятьох громадян країни та двох колишніх мешканців Карабаху за підозрою у спробі захоплення влади. Про це повідомляє "Эхо Кавказа".

Помста Кремля: Вірменія повідомила про спробу держперевороту за участі РФ

Переворот Вірменії (фото з відкритих джерел)

За даними слідства, підозрювані готувалися до узурпації влади на території Росії. Трьох із них заарештували, тоді як четверо інших оголошені в розшук. Вони, за версією слідчих, планували здійснити державний переворот у Вірменії із застосуванням зброї.

Обвинувачені нібито вербували громадян Вірменії та колишніх жителів Карабаху, пропонуючи їм винагороду в розмірі 220 тис. рублів на місяць. Залучені учасники проходили військову підготовку в Ростові-на-Дону, де їх навчали користуванню важкою зброєю, а також перевіряли на поліграфі.

Після завершення навчання, завербованим повідомляли, що їхньою місією є повернення у Вірменію для повалення чинної влади. Під час тренувань вони вчилися вести бойові дії у закритих приміщеннях. Деякі з учасників відмовилися брати участь у планованому перевороті та повернулися додому.

Слідчі також заявили, що затримані мали спільників на території Росії, однак їхні особи ще не вдалося встановити. Москва не прокоментувала цю ситуацію.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що прем'єр Вірменії прямо натякнув, що у переговорах з Азербайджаном розберуться без Путіна. Вірменія натякнула, що не хоче мирних переговорів з Азербайджаном посередництва Росії. Єреван вважає за правильний "двосторонній формат" переговорів.  Таку заяву зробив прем'єр-міністр Вірменії Нікола Пашинян, якого цитує "Радіо Свобода". 

Прем'єр додав, що 31 серпня було підписано спільну ухвалу комісій з демаркації кордону. Прем'єр-міністр Вірменії наголосив, що якщо сторони можуть рухатися у двосторонньому форматі, то він вважає цей формат правильним.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини