Путін грає відразу на кілька фронтів: у чому Нетаньяху прямо звинуватив РФ

Нетаньяху заявив, що армія Ізраїлю знайшла "найсучаснішу" російську зброю на базах "Хезболли"

Ізраїльські військові виявили під час обшуків на базах бойовиків організації "Хезболла" на півдні Лівану російську зброю. Знайдене озброєння є "найсучаснішим". Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Прем'єр Ізраїлю у розмові зі ЗМІ підкреслив, що згідно з резолюцією Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) від 2006 року, лише ліванській армії дозволено мати зброю в районі південніше від ключової для країни річки Літані.

"Однак у цьому районі "Хезболла" вирила сотні тунелів і схованок, де ми щойно знайшли велику кількість найсучаснішої російської зброї", - зазначив Нетаньяху.

Він додав, що нова громадянська війна у Лівані "була б трагедією".

"Звичайно, наша мета не провокувати. Ізраїль не має наміру втручатися у внутрішні справи Лівану", - запевнив ізраїльський прем'єр у розмові з газетою Le Figaro, говорячи про операцію ЦАХАЛ у Лівані.

За словами Нетаньяху, єдина мета ізраїльської сторони, це "дозволити нашим громадянам, які живуть уздовж кордону з Ліваном, повернутися додому та почуватися безпекою".

ЗМІ зазначає, що ізраїльський прем'єр не уточнив у цьому інтерв'ю, які зразки російської зброї виявили Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у тунелях "Хезболли" в Лівані.

16 жовтня ізраїльське військове командування оприлюднило кадри зі складом зброї, розташованим у цивільному житловому будинку на півдні Лівану.

Також на оприлюднених кадрах знайденої у "Хезболли" російської зброї можна побачити, зокрема, ПТРК "Корнет", ПЗРК "Ігла". Вказана на них дата виробництва - з 2018 по 2021 рік.

Читайте також на порталі "Коментарі" - на Близькому Сході розпалюються пристрасті: який ультиматум США поставили Ізраїлю.