Ситуація загострується: Ізраїль завдав авіаудару по столиці Лівану (ВІДЕО)

За словами військових Ізраїлю, ціллю удару був командувач Хезболли

Сьогодні ввечері, 30 липня, ЦАХАЛ завдав авіаудару по столиці Лівану, Бейруту. Ціллю удару був командувач Хезболли, про що повідомляє The Times of Israel.

Згідно з повідомленнями, увечері ліванські ЗМІ почали писати про вибух у передмісті Дахіє Бейрута, де розташований осередок "Хезболли". ЦАХАЛ підтвердив факт авіаудару, зазначивши, що він був спрямований на командувача Хезболли, який раніше здійснив смертельний ракетний удар по Мадждал-Шамсу та іншим цілям.

В інструкціях для ізраїльських цивільних поки що немає змін, повідомили військові. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант у своїй заяві зазначив, що ліванська терористична група "перетнула червону лінію".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, до чого готується Ізраїль. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху отримав від уряду повноваження щодо планування відповіді на ракетний удар ісламського угруповання Хезболла по Голанських висотах, внаслідок якого загинуло понад 10 людей і ще десятки отримали поранення. Про це повідомила канцелярія ізраїльського прем'єра.

У повідомленні йдеться, що Нетаньяху та міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант мають ухвалити рішення "за способом і термінами реагування на дії терористичної організації Хезболла". Увечері 27 липня в Ізраїлі заявили про ракетну атаку ліванським угрупуванням Хезболла футбольного поля в північному місті Мадждаль-Шамс.

Спікер ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі заявив про 11 загиблих внаслідок атаки. Серед жертв є діти та підлітки. Ще близько 30 людей отримали поранення. З його слів, ракетний обстріл є найсерйознішим нападом на мирних жителів з часів атаки ХАМАС 7 жовтня 2023 року.