Головна Новини Світ Близький Схід На Близькому Сході знову може стати гаряче: до чого готується Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

На Близькому Сході знову може стати гаряче: до чого готується Ізраїль

Уряд Ізраїлю уповноважив Нетаньяху відповісти на ракетний удар Хезболли

29 липня 2024, 11:10
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху отримав від уряду повноваження щодо планування відповіді на ракетний удар ісламського угруповання Хезболла по Голанських висотах, внаслідок якого загинуло понад 10 людей і ще десятки отримали поранення. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомила канцелярія ізраїльського прем'єра.

На Близькому Сході знову може стати гаряче: до чого готується Ізраїль

Біньямін Нетаньяху. Фото з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, що Нетаньяху та міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант мають ухвалити рішення "за способом і термінами реагування на дії терористичної організації Хезболла".

Увечері 27 липня в Ізраїлі заявили про ракетну атаку ліванським угрупуванням Хезболла футбольного поля в північному місті Мадждаль-Шамс.

Спікер ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі заявив про 11 загиблих внаслідок атаки. Серед жертв є діти та підлітки. Ще близько 30 людей отримали поранення. З його слів, ракетний обстріл є найсерйознішим нападом на мирних жителів з часів атаки ХАМАС 7 жовтня 2023 року.

Зазначимо, на Близькому Сході знову стає дуже неспокійно. зокрема, президент Туреччини Реджеп Ердоган пригрозив вторгнутися до Ізраїлю, аби підтримати палестинців. Глава МЗС Ізраїлю Ісраель Кац порівняв його з іракським диктатором Саддамом Хусейном. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання The Times of Israel.

"Ердоган іде шляхом Саддама Хусейна і загрожує напасти на Ізраїль. Йому варто лише згадати, що там сталося і чим це закінчилося", — написав глава ізраїльського МЗС.

Варто зазначити, що раніше в неділю Ердоган пригрозив запровадити війська до Ізраїлю для підтримки палестинців у війні у Секторі Газа.

"Так само, як ми увійшли в Карабах (Нагірний Карабах. — ред.), так само, як ми увійшли до Лівії, ми можемо зробити те саме з ними (Ізраїлем. — ред.). Немає нічого, що ми не можемо зробити. Ми маємо бути сильними", — сказав турецький лідер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини