Ситуація загострюється: США зупинили авіасполучення з Ізраїлем

Штати і Британія призупинили авіаперевезення до Ізраїлю

Авіаційні компанії США і Великобританії призупинили рейси до Ізраїлю.

Як повідомляє The Times of Israel, відповідні рішення ухвалили американські авіакомпанії United Airlines і Delta Airlines та британський авіаперевізник British Airways.

За даними видання, Delta Airlines та British Airways скасували свої рейси до 2 серпня, а United Airlines – до 6 серпня.

The Times of Israel повідомляє, що десятки тисяч ізраїльтян залишилися в Сполучених Штатах через скасування рейсів до Ізраїлю.

Видання припускає, що скасування рейсів United і Delta, які є другою та третьою за величиною авіакомпаніями у світі, спровокує хвилю скасувань рейсів іншими авіакомпаніями.

Як відомо, раніше Іран заявив, що проведе "спецоперацію" проти Ізраїлю у відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЦАХАЛ завдав авіаудару по столиці Лівану, Бейруту. Ціллю удару був командувач Хезболли. Згідно з повідомленнями, увечері ліванські ЗМІ почали писати про вибух у передмісті Дахіє Бейрута, де розташований осередок "Хезболли". ЦАХАЛ підтвердив факт авіаудару, зазначивши, що він був спрямований на командувача Хезболли, який раніше здійснив смертельний ракетний удар по Мадждал-Шамсу та іншим цілям. В інструкціях для ізраїльських цивільних поки що немає змін, повідомили військові. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант у своїй заяві зазначив, що ліванська терористична група "перетнула червону лінію".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху отримав від уряду повноваження щодо планування відповіді на ракетний удар ісламського угруповання Хезболла по Голанських висотах, внаслідок якого загинуло понад 10 людей і ще десятки отримали поранення. Про це повідомила канцелярія ізраїльського прем'єра.