Головна Новини Світ Близький Схід Ситуація загострується: Ізраїль завдав авіаудару по столиці Лівану (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація загострується: Ізраїль завдав авіаудару по столиці Лівану (ВІДЕО)

За словами військових Ізраїлю, ціллю удару був командувач Хезболли

30 липня 2024, 21:40
Поділіться публікацією:

 Сьогодні ввечері, 30 липня, ЦАХАЛ завдав авіаудару по столиці Лівану, Бейруту. Ціллю удару був командувач Хезболли, про що повідомляє The Times of Israel.

 Ситуація загострується: Ізраїль завдав авіаудару по столиці Лівану (ВІДЕО)

ЦАХАЛ завдав авіаудару по столиці Лівану (фото з відкритих джерел)

Згідно з повідомленнями, увечері ліванські ЗМІ почали писати про вибух у передмісті Дахіє Бейрута, де розташований осередок "Хезболли". ЦАХАЛ підтвердив факт авіаудару, зазначивши, що він був спрямований на командувача Хезболли, який раніше здійснив смертельний ракетний удар по Мадждал-Шамсу та іншим цілям.

В інструкціях для ізраїльських цивільних поки що немає змін, повідомили військові. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант у своїй заяві зазначив, що ліванська терористична група "перетнула червону лінію".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, до чого готується ІзраїльПрем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху отримав від уряду повноваження щодо планування відповіді на ракетний удар ісламського угруповання Хезболла по Голанських висотах, внаслідок якого загинуло понад 10 людей і ще десятки отримали поранення.  Про це повідомила канцелярія ізраїльського прем'єра.

У повідомленні йдеться, що Нетаньяху та міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант мають ухвалити рішення "за способом і термінами реагування на дії терористичної організації Хезболла". Увечері 27 липня в Ізраїлі заявили про ракетну атаку ліванським угрупуванням Хезболла футбольного поля в північному місті Мадждаль-Шамс.

Спікер ЦАХАЛ контр-адмірал Даніель Хагарі заявив про 11 загиблих внаслідок атаки. Серед жертв є діти та підлітки. Ще близько 30 людей отримали поранення. З його слів, ракетний обстріл є найсерйознішим нападом на мирних жителів з часів атаки ХАМАС 7 жовтня 2023 року.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:

Новини