Справа йде до ядерної війни: одна з країн зуміла зібрати ядерну бомбу та провела випробування

Іран нібито зібрав ядерну бомбу та провів її випробування

Повідомляється, що Іран провів перші ядерні випробування. При цьому російський опозиційний журналіст Іван Яковина припускав, що ядерна бомба в Ірану завдяки РФ вже є.

Блумберг повторює слідом за аятолами, що у разі ізраїльського удару по Ірану Тегеран вже точно почне роботи зі створення ядерної зброї. На мій погляд слово "почне" тут не зовсім правильне: завдяки російській допомозі боєголовка в розібраному вигляді у них, напевно, вже є, потрібно буде лише зібрати її разом з окремих деталей. Тому тут правильніше сказати "фіналізує роботи зі створення ядерної боєголовки" , - казав Яковина.

Тобто, наголосив російський журналіст, ймовірно, Іран таки зібрав бомбу.

"Схоже, що зібрати вийшло – сейсмографи зафіксували в Ірані підземний ядерний вибух чи щось дуже схоже на нього", - зазначив він.

Тепер, каже Яковина, подвійно цікаво, що зараз робитиме Ізраїль, враховуючи цю нову обставину. За його словами, є два варіанти: або влаштує тотальне бомбардування іранських ядерних об'єктів, або відступить, погодившись на варіант двостороннього ядерного стримування.

"Мені ця історія дедалі менше подобається, справа природно йде до ядерної війни. Причому ніхто точно не знає, наскільки великою вона може виявитися, оскільки невідомо, скільки ракет і боєголовок Іран вже має", - каже Яковіна.

Але, схоже, Ізраїль вибрав перший варіант і почав бомбити Іран. Там горить ядерний об'єкт біля міста Ісфахан. Повідомляється, що вибухи також лунають у Тегерані, але поки що немає інформації, що стало їх причиною - авіаудари, ракетні удари чи щось інше.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що крім РФ та Білорусі ще одна країна загрожує застосуванням ядерної зброї.