"Талібан" збирається оголосити склад нового уряду Афганістану

25 серпня "Талібан" призначив своїх представників керівниками міністерств в афганському уряді

Представники терористичної організації "Талібан" збираються оголосити про склад нового уряду Афганістану на наступного тижня. Про це повідомляє Reuters. Головний представник талібів Забіхулла Муджахід анонсував створення нового афганського уряду і засудив атаку американського безпілотника по позиціях терористів і ІГІЛ.

Муджахід повідомив, що зараз призначених чиновників для управління ключовими міністерствами і центральним банком. Зокрема, затверджено кандидатів на місця керівників міністерств освіти та охорони здоров'я. Він висловив надію на те, що економічні проблеми і нестійкий курс валют, які виникли після захоплення Кабула два тижні тому, зникнуть.

25 серпня "Талібан" призначив своїх представників керівниками таких важливих міністерств в афганському уряді, як Міністерство оборони, Міністерство фінансів і Міністерство внутрішніх справ. Таліба Гуль Аму призначили міністром фінансів, а Садра Ібрагіма - виконуючим обов'язки міністра внутрішніх справ. Міністерство оборони очолив мулла Абдул Кайюм Закир, який до цього відбував покарання в афганській в'язниці. Також представник талібів засудив удар американського дрона по бойовиках і ІГІЛ. Він назвав його "нападом на афганську територію". При цьому він закликав США та інших представників західних країн зберегти дипломатичні відносини з Афганістаном після закінчення процесу евакуації.

Нагадаємо, в Міністерстві оборони Великобританії повідомили, що з аеропорту Кабула (Афганістан) сьогодні вилетів останній британський літак, на якому евакуювали іноземців та афганців, які співпрацювали з союзними військовими протягом 20 років.