Головна Новини Світ Великобританія Великобританія завершила евакуацію громадян з Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія завершила евакуацію громадян з Афганістану

Більшість евакуйованих останнім рейсом - афганські громадяни, які допомагали британським військовим під час війни в Афганістані

28 серпня 2021, 23:10
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони Великобританії повідомили, що з аеропорту Кабула (Афганістан) сьогодні вилетів останній британський літак, на якому евакуювали іноземців та афганців, які співпрацювали з союзними військовими протягом 20 років. Про це повідомляє Reuters.

Великобританія завершила евакуацію громадян з Афганістану

Афганістан (фото з відкритих джерел)

Більшість евакуйованих останнім рейсом — афганські громадяни, які допомагали британським військовим під час війни в Афганістані. При цьому, вихідними в Кабул можуть здійснити кілька рейсів цивільні британські літаки. Вони потрібні, щоб доставити до Великобританії дипломатів і афганських цивільних осіб.

Посол Великобританії в Афганістані Лорі Брістоу, бувши в аеропорту, сказав, що "настав момент закінчити цей етап операції". "Але ми не забули людей, яким все ще потрібно поїхати ... Ми покликані зробити все можливе, щоб допомогти їм. Ми не забули про хоробрих, чесних громадян Афганістану. Вони заслуговують життя в мирі та безпеці", — сказав щодо приводу дипломат.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що зараз йде підготовка до ще одного евакуаційного рейсу з аеропорту Кабула (Афганістан).

Нагадаємо, турецькій владі вдалося провести перші мирні переговори з представниками "Талібану" в Кабулі. Поки що дипломати оцінюють отримане від угруповання пропозицію щодо взяття головного афганського аеропорту під контроль.

Глава правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член Політради парії "Сила і Честь" Олег Білоколос зазначає, що вже понад десять років Туреччина здійснює системний курс на активне розширення відносин з країнами Північної та Східної Африки, Близького і Середнього Сходу, Центральної Азії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини