"Талібан" збирається встановити контроль над аеропортом Кабула, - ЗМІ

Таліби сподіваються, що захоплять аеропорт, як тільки звідти вилетять американські військові

Бойовики терористичної організації "Талібан" вже зайняли позиції і готуються взяти аеропорт Кабула під повний контроль. Це може статися на вихідних. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на інсайдерів серед талібів.

Таліби сподіваються, що захоплять аеропорт, як тільки звідти вилетять американські військові. За словами одного з інсайдерів, таліби вже контролюють більшу частину аеропорту. Під контролем американський військових менша частина території. З військової частини відлітають літаки, на яких евакуюють громадян.

Інший інсайдер розповів, що таліби вже повністю контролюють аеропорт, а захоплення - "питання часу". За його словами, як тільки американські військові покинуть аеропорт - "Талібану" повинні дати сигнал і ті встановлять власний контроль. Офіційні представники "Талібану" поки не прокоментували цю інформацію.

Нагадаємо, лідерка Великої сімки G7 зібралися 24 серпня для обговорення подій в Афганістані, які безумовно впливають на весь світ. Про це йдеться в пресслужбі уряду Великобританії. До обговорення долучилися Генеральні секретарі ООН та НАТО. У повідомленні говориться, що світові лідери стурбовані ситуацією в Афганістані і закликають дбати про безпеку афганських і громадян та іноземців, а також дотримуватися міжнародного права. "Ми закликаємо дотримуватися зобов'язань, передбачених міжнародним правом в області прав людини, включаючи права жінок, дівчат і груп меншин, а також дотримуватися міжнародне гуманітарне право при будь-яких обставинах. Афганський народ заслуговує на гідне життя, миру і безпеки, з огляду на останні два десятиліття їх політичних, економічних і соціальних досягнень, в тому числі жінок і дівчат ", - йдеться в повідомленні.