Головна Новини Світ Близький Схід Названо умови визнання влади в Афганістані: що вимагають від "Талібану"
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо умови визнання влади в Афганістані: що вимагають від "Талібану"

Відповідальність за ситуацію в країні покладають на талібів

25 серпня 2021, 09:35
Поділіться публікацією:

Лідери Великої сімки G7 зібралися 24 серпня для обговорення подій в Афганістані, що безумовно мають вплив на увесь світ. Про це йдеться в прес-службі уряду Великобританії.

Названо умови визнання влади в Афганістані: що вимагають від "Талібану"

Названі умови визнання влади талібів легітимною, фото Getty Images

До обговорення приєдналися Генеральні секретарі ООН та НАТО. У повідомленні йдеться, що світові лідери занепокоєні ситуацією в Афганістані й закликають забезпечити безпеку афганських та громадян та іноземців, а також дотримуватися міжнародного права.

"Ми закликаємо дотримуватись зобов’язань, передбачених міжнародним правом у сфері прав людини, включаючи права жінок, дівчат та груп меншин, а також дотримуватись міжнародного гуманітарного права за будь-яких обставин. Афганський народ заслуговує на гідність, мир та безпеку, відображаючи останні два десятиліття їхніх політичних, економічних та соціальних досягнень, зокрема жінок та дівчат", — йдеться в повідомленні.

Також перед владою в Афганістані лідери Великої сімки висунули ряд вимог для визнання її легітимною.

Перш за все, це вимога протидії тероризму та боротьба з торгівлею наркотиками і людьми в середині країни, адже будь-які терористичні рухи будуть засуджені та придушені з боку світової спільноти.

Влада в Афганістані має виконувати міжнародні зобов’язання, не порушувати права людини, в тому числі й жінок, дітей та іновірців та інших етносів, що проживають в країні.

Крім того, до нового уряду Афганістану мають увійти жінки та представники меншин. Однією з вимог до влади в країні є підтримання верховенства права та надання доступу для передачі гуманітарної допомоги з боку інших держав.

ООН та лідери Великої сімки закликали талібів надати безперешкодний гуманітарний доступ до Афганістану та дозволити продовжити евакуацію іноземців та громадян Афганістану, що прагнуть виїхати, а також забезпечити безпеку медичного та гуманітарного персоналу всередині країни.

У прес-релізі йдеться, що відповідальність за запобігання тероризму в Афганістані, дотримання прав людини та політичне врегулювання ситуації буде покладена на талібів.

"Ми будемо судити про афганську сторону за її діями, а не за словами. Легітимність будь-якого майбутнього уряду залежить від підходу, який він зараз застосовує до виконання своїх міжнародних зобов’язань та зобов’язань щодо забезпечення стабільного Афганістану", — йдеться в тексті.

Як писав портал "Коментарі", в Кабулі залишилося близько 50 громадян України. Український літак захопили невідомі озброєні особи. Пізніше представник Міністерства закордонних справ Олег Ніколаєнко повідомив, що це неправда.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини