У США назвали терміни, коли Іран та "Хезболла" можуть напасти на Ізраїль

Блінкен вважає, що Іран та "Хезболла" можуть напасти на Ізраїль найближчими 24 годинами

Іран та "Хезболла" можуть розпочати свою атаку вже сьогодні, 5 серпня. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише "Axios".

Держсекретар США скликав конференц-зв'язок для координації дій із близькими союзниками Штатів з-поміж країн "Групи семи" (G7). Американці хочуть спробувати хоча б в останній момент організувати дипломатичний тиск на Іран та "Хезболлу" для мінімізації їхньої помсти.

За словами Блінкена, обмеження впливу ударів ісламістів є найкращим шансом запобігти повномасштабній війні. Хоча у Вашингтоні впевнені, що Іран та "Хезболла" атакують Ізраїль, Держсек не уточнював, якою саме буде ця помста, порівняно з атакою 13 квітня. Тоді ісламісти запустили майже 35 дронів та ракет, які Тель-Авів та його союзники разом перехопили.

"Ми не знаємо точного часу атак, але вони можуть розпочатися вже в найближчі 24-48 годин, - тобто вже в понеділок. США докладають зусиль, щоб розірвати цикл ескалації, намагаючись максимально обмежити атаки Ірану та "Хезболли", а потім стримати відповідь Ізраїлю", - сказав Блінкен.

Він звернувся до міністрів закордонних справ країн G7 із проханням вчинити дипломатичний тиск на Іран, "Хезболлу" та Ізраїль, щоб зберегти ті досягли максимальної стриманості.

За словами одного з джерел, яке брав участь у цій телефонній розмові, Блінкен виглядав розчарованим, коли інформував міністрів про нещодавні переговори з Ізраїлем щодо звільнення заручників у Секторі Газа та угоди про припинення вогню. Держсек зізнався, що до вбивства в Тегерані, Білий дім був "близький до прориву" і що "зараз угода потрібна більше, ніж будь-коли".

Читайте також на порталі "Коментарі" - що має зробити Захід, щоб уникнути початку Третьої світової: The Telegraph розкрив деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – США та низка країн закликали Іран пом'якшити "помсту": чим відповів Тегеран.