У США повідомили, що Путін підтримує розпалювання ще однієї війни

В ISW звернули увагу, що Путін посилює виправдання іранської агресії проти Ізраїлю

Як передає портал "Коментарі", американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши заяви російської влади з приводу вбивства голови політбюро ХАМАС Ісмаїлі Ганії, вказують на те, що російський диктатор Володимир Путін все частіше висловлює антиізраїльську позицію і посилює.

Аналітики ISW зазначили, що прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Ізраїль завдав удару, внаслідок якого загинув Ганія в Тегерані, щоб зірвати спроби встановити мир на Близькому Сході.

Міністерство закордонних справ Росії також відреагувало на смерть Ганії, заявивши, що воно "рішуче засуджує" вбивство Ганії і наголосило, що вбивство сталося під час його візиту до Тегерана на інавгурацію президента Масуда Пезешкіана.

Експерти зазначають, що МЗС РФ прямо не звинуватило Ізраїль, але заявило, що "організатори цього політичного вбивства" усвідомлювали "небезпечні наслідки", які смерть Ганії матиме для всього регіону.

"Рішення Росії публічно звинуватити Ізраїль у дестабілізації мирних перспектив на Близькому Сході та побічно загрожувати Ізраїлю "небезпечними наслідками" демонструє дедалі більшу готовність Росії публічно приєднатися до Ірану на тлі поглиблення російсько-іранського військового співробітництва", - йдеться у повідомленні.

У звіті вказують на те, що Путін дедалі частіше висловлює антиізраїльську позицію з початку війни між Ізраїлем і ХАМАС і значно посилив інформаційні операції, спрямовані на виправдання іранської агресії проти Ізраїлю, у тому числі широкомасштабних ракетних ударів і ударів безпілотниками по Ізраїлю, які відбулися в Ізраїлі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - до мережі потрапили фото та відео, як Іран підняв червоний прапор, який також називають "прапором помсти" на куполі однієї з головних мечетей країни Джамкаран.