В Ірані в аварію потрапив вертоліт президента: почалася рятувальна операція

Серед пасажирів вертольота, окрім президента Раїсі, був міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян.

У неділю, 19 травня, вертоліт президента Ірану Ібрагіма Раїсі здійснив аварійну посадку в гірській місцевості через густий туман поблизу кордону з Азербайджаном.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на заяву міністра внутрішніх справ Ірану Ахмеда Вахіді.

Вертоліт був частиною колони з трьох гелікоптерів, якими іранська делегація поверталася з урочистого відкриття дамби на річці Аракс, що на кордоні між Іраном та Азербайджаном. На борту вертольота, окрім президента Раїсі, перебував також міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян.

Згідно з повідомленнями напівофіційного агентства Tasnim, пасажирам вдалося здійснити екстрений дзвінок.

Іранські ЗМІ оприлюднили відеозаписи пошукової операції на місці аварії вертольота. Через несприятливі погодні умови повітряні пошуки тимчасово припинено, а рятувальні роботи ведуть наземні бригади. "Ми контактували з супутниками президента, але через те, що місцевість складна, комунікація ускладнена, і ми чекаємо, поки рятувальні групи дістануться до місця аварії та посадки гелікоптера та нададуть нам інформацію", - сказав в ефірі одного з іранських телеканалів очільник МВС Ірану, якого цитує Tasnim.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Російський бізнес не хоче торгувати з Іраном. Російський бізнес зазнав збитків від торгівлі з Іраном після переходу на розрахунки в національних валютах.

За словами голови правління Ради з розвитку зовнішньої торгівлі та міжнародних економічних відносин Максима Черешньова, у середньому під час кожного переказу грошових коштів російські компанії втрачають близько 20-25% через невідповідність ринкового курсу в Ірані державному.