Головна Новини Світ Росія Російський бізнес не хоче торгувати з Іраном: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський бізнес не хоче торгувати з Іраном: яка причина

Торгівля Росії з Іраном виявилася збитковою через санкції

2 травня 2024, 22:14
Поділіться публікацією:

Російський бізнес зазнав збитків від торгівлі з Іраном після переходу на розрахунки в національних валютах.

Російський бізнес не хоче торгувати з Іраном: яка причина

Торгівля з Іраном не вигідна бізнесу з РФ. Фото з відкритих джерел

За словами голови правління Ради з розвитку зовнішньої торгівлі та міжнародних економічних відносин Максима Черешньова, у середньому під час кожного переказу грошових коштів російські компанії втрачають близько 20-25% через невідповідність ринкового курсу в Ірані державному.

Як відомо, через міжнародні санкції Москва і Тегеран не можуть здійснювати розрахунки в доларах і євро. На цьому тлі Росія та Іран почали опрацьовувати можливість переходу на цифрові фінансові активи та цифрові валюти центральних банків. Йдеться про такі інструменти, як цифровий рубль і крипто-ріал. Розрахунки в цифрових активах та валютах можуть спростити торгівлю між державами і потенційно пом'якшити наслідки санкцій. Однак наразі для переходу на нові методи платежів відсутні інфраструктура і нормативні акти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Міністерстві оборони України повідомили, що електронний кабінет для  військовозобов'язаних громадян запрацює 18 травня. Міноборони пояснило, що для оновлення даних в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися та заповнити всі необхідні "поля", куди внести персональні дані.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Державний департамент США констатував, що російська армія застосувала хлорпікрин проти українських військ, а також використовувала хімічні засоби для придушення заворушень, порушивши Конвенцію про заборону хімічної зброї. У зв'язку з цим Держдеп США наклав санкції на війська радіаційного, хімічного та біологічного захисту міноборони РФ, російський Науково-дослідний інститут прикладної акустики та 48-ий Центральний науково-дослідний інститут російського міноборони, які займаються розробкою хімічної зброї. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини