Головна Новини Світ Близький Схід В Ізраїлі заявили про початок нової фази війни: з ким будуть воювати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Ізраїлі заявили про початок нової фази війни: з ким будуть воювати

Ізраїль готується до нового етапу операції

18 вересня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

 Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив про зміну пріоритетів, зокрема про переміщення уваги на північний фронт, де виникла загроза з боку бойовиків організації "Хезболла". Він зазначив, що Ізраїль стоїть на порозі нової стадії війни, що потребує відповідної адаптації. Основним завданням держави на цьому етапі є гарантування безпеки жителів північних регіонів та забезпечення їх повернення до своїх домівок.

В Ізраїлі заявили про початок нової фази війни: з ким будуть воювати

Війна в Ізраїлі (фото з відкритих джерел)

"Центр тяжкості переміщається на північ. Ми перенаправляємо сили, ресурси та енергію на північ... Я вважаю, що ми знаходимося на початку нової фази цієї війни, і нам необхідно адаптуватися", — сказав чиновник, звертаючись до військовослужбовців ВПС Ізраїлю на авіабазі "Рамат- Давид".

Галант також наголосив, що Ізраїль продовжує свої зобов'язання у Секторі Газа, не забуваючи про заручників, які перебувають у полоні бойовиків ХАМАС. Він запевнив, що Ізраїль і надалі продовжуватиме свої операції на південному фронті.

Для підсилення оборони на півночі країни було прийнято рішення про перекидання 98-ї дивізії ЦАХАЛу, яка брала участь у кількамісячних боях у Секторі Газа, на північний напрямок.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ізраїль ударив по наметовому табору в Газі. Ізраїльські удари призвели до утворення величезної вирви у зазначеній зоні безпеки на півдні Гази ще до світанку у вівторок, внаслідок чого спалахнули намети та палестинські сім'ї опинилися похованими під піском.

Палестинські офіційні особи спочатку заявили, що внаслідок ударів загинули або зазнали поранень десятки людей, щонайменше 19 тіл були доставлені до лікарні, а інші жертви, ймовірно, були втрачені або опинилися під завалами. Журналісти Reuters бачили кілька тіл наступного ранку. Ізраїль оскаржив дані про палестинські втрати.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини