Як можна безкоштовно подорожувати Ізраїлем: подробиці

Людина, що має єврейське коріння, може поїхати в Ізраїль безкоштовно

За рік до початку пандемії в Ізраїлі побувало 4,55 мільйона іноземних туристів, у тому числі 296 тисяч росіян. В їх числі - учасники проекту "Тагліт". Що це за програма безкоштовних поїздок і чи їдуть за нею туристи зараз — в складний ковідний час? Всі подробиці - в цьому матеріалі.

Близько 70% населення Ізраїлю вакциновано, плюс в країні мінімальний відсоток "надмірної смертності". При цьому, в кінці листопада в Ізраїлі було виявлені перші випадки інфікування новим штамом коронавірусу – "омікроном". Тому влада країни закрила кордони для іноземців: спочатку на два тижні, пізніше продовжили термін до 29 грудня, а 26 грудня ввели нові обмеження всередині країни.

Разом з тим, будь-яка людина від 18 до 32 років, що має єврейське коріння, може поїхати в Ізраїль безкоштовно — це подарунок від організаторів проекту "Тагліт". Він існує з 1999 року, його підтримують приватні філантропи і держава. За 22 роки понад 600 тисяч молодих євреїв з 67 різних країн побували в Ізраїлі.

"Тагліт" - це 10 - денна поїздка, під час якої туристи знайомляться з країною, її географією, історією та "осим Хаїм" - ізраїльським мистецтвом насолоджуватися життям. Найкрасивіші і важливі локації - від Єрусалиму і Тель-Авіва до Голанських висот і Ейлата. Лагідне море, в Ізраїлі їх цілих три! Світанок на горі Масада, сніданок з бедуїнами, катання на джипах і верблюдах, багато смачної їжі, зустрічей і екскурсій, музики і танців — це базові складові будь-якого "Тагліта". Далі вже залежить від обраної програми: Мистецтво, рафтинг або LGBTQ+.

В проекту "Тагліт" мережа операторів по всьому світу, п'ять з них - в Росії. Вони організовують поїздку, допомагають оформити документи, відповідають за безпеку, створюють свої програми і т. д.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Ізраїль лишається закритим для туристів: уряд продовжив обмеження.