З Кабула вилетів перший евакуаційний рейс під час правління талібів

Наступний запланований на п'ятницю, 10 вересня

Зі столиці Афганістану, Кабула, евакуювали близько 200 чоловік. Серед них - американські громадяни і афганці з уразливих груп (жінки, журналісти і т.д.). Чартерний рейс вилетів в Катару. Про це повідомляє BBC. Це перший офіційний евакуаційний рейс після того, як американські військові покинули територію Афганістану 31 серпня.

Наступний запланований на п'ятницю, 10 вересня. Обидва рейси здійснюють Qatar Airways. Зараз в Афганістані все ще залишаються сотні афганських громадян, які допомагали американським і союзним військовим під час 20-річної війни з талібами. Вони з різних причин не змогли дістатися до аеропорту Кабула, щоб їх евакуювали вчасно.

Щодо першого евакуаційного рейсу в правління "Талібану" спеціальний посол Катару Мутлак бін Маджед Аль Кахтані звернувся до представників ЗМІ. Він повідомив, що міжнародний аеропорт Кабула повністю відновив роботу і може приймати як внутрішні, так і міжнародні рейси.

Він нагадав, що під час евакуації в серпні територію Афганістану покинули понад 124 000 афганських громадян, які боялися помсти з боку талібів. Також відомо, що в Афганістані все ще можуть перебувати близько 100 американських громадян.

Нагадаємо, в Афганістані бойовики "Талібану" жорстоко вбили вагітну жінку. Про це повідомляє видання CNN, посилаючись на родичів загиблої. Як стало відомо, інцидент стався в афганській провінції Гор, що в центральній частині країни. Вагітна жінка по Негара Масумі, яка працювала в місцевій в'язниці, була по-звірячому вбита на очах у родичів. Постраждала була на восьмому місяці вагітності. Як розповів син загиблої, таліби увійшли в їх будинок, вивели його разом з братами на вулицю і зв'язали. Жінка була вбита за допомогою холодної зброї на очах у синів.