ЗМІ: У Стамбулі затримали українця - за звинуваченням у військовому шпигунстві

Підозрюваних затримали в результаті операції в Стамбулі 8 жовтня

6 підозрюваних, серед яких - громадянин України, були затримані за звинуваченням у підготовці збройної акції проти чеченської опозиції в Туреччині. Про це повідомляє Hurriyet з посиланням на розслідування, проведене Головним прокуратурою Стамбула. Як пише Sabah, "було встановлено, що шпигуни планували акцію зі знищення чеченських дисидентів і закуповували для цієї мети зброю".


Як зазначається, підозрювані - громадяни РФ Абдул Абдулаєв, Равшан Ахмедов, Біслан раса, Асланбек Абдулмуслімов, громадянин України і Узбекистану Ігор Єфрим і Амір Юсупов. Підозрюваних затримали в результаті операції в Стамбулі 8 жовтня. Їх звинувачують у "політичному і військовому шпигунстві". За це передбачено тюремне ув'язнення терміном від 15 до 20 років по 328 статті Кримінального кодексу Туреччини. Зараз підозрюваних доставили у в'язницю Малтепе.


Нагадаємо, Вільнюський окружний суд заочно засудив начальника відділу розвідки Управління Федеральної служби безпеки Росії по Калінінградській області Ігоря Гостєва і громадянина Литви Володимира Соколова за шпигунство на користь Росії. Про це повідомляє литовське ЗМІ LRT. За інформацією місцевої прокуратури, чоловіки збирали інформацію про охорону колишнього президента Далі Грібаускайте. Шпигуни встановлювали тісні контакти з співробітниками, які безпосередньо здійснювали функцію охорони і контролювали систему безпеки литовського гаранта. Як відомо, Гостєв і Соколов окремо один від одного і в різний час вербували литовських громадян, які цікавили російську ФСБ в зв'язку з досвідом попередньої роботи і наявністю великих зв'язків з колишніми і діючими співробітниками різних литовських установ.