Головна Новини Світ ЄС Чим займалися викриті російські шпигуни в Литві
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим займалися викриті російські шпигуни в Литві

У сферу інтересів російських спецслужб потрапила президент країни та її охорона

24 червня 2021, 13:51
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 24 червня, Вільнюський окружний суд заочно засудив начальника відділу розвідки Управління Федеральної служби безпеки Росії по Калінінградській області Ігоря Гостєва та громадянина Литви Володимира Соколова за шпигунство на користь Росії. Про це повідомляє литовське ЗМІ LRT.

Чим займалися викриті російські шпигуни в Литві

Литовська республіка - фото з відкритих джерел

За інформацією місцевої прокуратури, чоловіки збирали інформацію про охорону колишнього президента Далі Грібаускайте. Шпигуни встановлювали тісні контакти з співробітниками, які безпосередньо здійснювали функцію охорони й контролювали систему безпеки литовського гаранта.

Як відомо, Гостєв і Соколов окремо один від одного і в різний час вербували литовських громадян, які цікавили російську ФСБ в зв'язку з досвідом попередньої роботи і наявністю значних зв'язків з колишніми та діючими співробітниками різних литовських установ.

Також судом було доведено, що російські найманці прагнули отримати якомога повнішу інформацію про нинішніх та колишніх співробітників Департаменту державної безпеки, в тому числі компрометуючого характеру.

Гостєв був засуджений до 10 з половиною років позбавлення волі, а Соколов — до 9 років і трьох місяців позбавлення волі. На даний момент обидва злочинці переховуються на території Російської Федерації.

Нагадаємо, що Литва анулювала всі документи та в тому числі наданий у 2012 році статус політичного біженця скандально відомому проросійському журналісту та лідеру політичної сили "Партія Шарія" Анатолію Шарію. Рішення оголосити українського політика персоною нон ґрата було прийнято ще 10 травня 2021 року. Всі деталі шукайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини