Уряд Канади буде виплачувати компенсації за побічні дії вакцин

Державну компенсацію виплачуватимуть всім постраждалим від вакцинації

Масові кампанії по вакцинації громадян вже почалися в деяких країнах. Першою про щеплення заявила Великобританія. Тепер на черзі Канада, де влада вирішила компенсувати громадянам проблеми зі здоров'ям, в разі, якщо вакцини будуть мати побічний ефект. З такою заявою виступив представник Агентства громадського здоров'я.

"Як і будь-які ліки, вакцини можуть викликати побічні наслідки і реакцію. Іноді можлива також бурхлива побічна реакція на щеплення. Така ймовірність дуже низька - менше одного випадку на мільйон - і ми зобов'язані допомогти, якщо це трапиться ", - підкреслили в Агентстві.

Так, у відомстві уточнили, що компенсація буде поширюватися на всі вакцини, які офіційно використовуються з дозволу Департаменту охорони здоров'я країни.

Програма покликана "переконатися в наявності справедливого доступу всіх канадців до підтримки в разі рідкісного випадку їхньої бурхливої побічну реакцію на вакцину".

Нагадаємо, У середу, 9 грудня, Канада оголосила, що схвалила вакцину альянсу Pfizer / BioNTech, ставши третьою країною після Великобританії і Бахрейну, яка дала зелене світло.

Як повідомляв портал "Коментарі" про часи пандемії коронавірусу, багатьох українців хвилює питання, чи можна запобігти захворюванню і уберегтися від жахливих наслідків інфекції. Керівник Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ігор Кузин розповів, коли в Україні почнуть вакцинувати населення проти коронавірусного захворювання. За його словами, орієнтовна дата - 1 березня 2021 року. Однак, дата може змінитися, в разі затримок препарату.