"Біженці з України заражають наших громадян ВІЛ": у Мережі обговорюють Twitter-аккаунт народного депутата Польщі

Гжегож Браун є депутатом Сейму від Прикарпатського воєводства

Польські ЗМІ шокували співвітчизників новиною про одного із депутатів Підкарпатського воєводства. Йтиметься про його Twitter-акаунт, на якому останнім часом часто з'являються антиукраїнські публікації. Про це свідчать не лише спостереження різних експертів, а й результати дослідження Інституту моніторингу ЗМІ, які показали, що народний обранець Гжегож Браун найчастіше розміщує на сторінці негативні щодо України записи.

Так, асоціація "Демагог" та вищезгаданий Інститут провели спільне дослідження, яке було спрямоване на пошук джерел антиукраїнської пропаганди.

"Головна місія нашої співпраці та спільної роботи – це виявлення та боротьба з неправдивою інформацією. Ми хочемо убезпечити громадян Польщі від брехливих інформаційних матеріалів, які розпалюють ненависть та сумніви", - сказано у заяві "Демагог".

Так, у доповіді експертів сказано, що Браун неодноразово поширював недостовірну та неперевірену інформацію. Вибух ракет у Польщі, наприклад, чоловік назвав "провокацією з боку України", а ось за допомогу, яку польська влада надає біженцям, депутат розкритикував і власний уряд, назвавши надмірну підтримку України "втягуванням Польщі у війну з Росією".

Окрім власних публікацій, Браун часто ділився на своєму акаунті й чужими антиукраїнськими "твітами". Так, якось він розмістив у себе на сторінці публікацію під назвою "Біженці з України заражають поляків ВІЛ".

Таким чином, народний депутат посів "почесне" перше місце серед осіб/організацій, які розповсюджують антиукраїнський контент польською мовою.

Нагадаємо , раніше наше видання повідомляло, що Познань виділила 300 тисяч злотих на відновлення енергосистеми Харкова.