Головна Новини Світ Польща Польська Познань шокувала сумою, яку виділила на відновлення енергосистеми Харкова
commentss НОВИНИ Всі новини

Польська Познань шокувала сумою, яку виділила на відновлення енергосистеми Харкова

У переказі на українську валюту, Познань виділить близько 2,5 мільйонів гривень

13 січня 2023, 09:47 comments1115
Поділіться публікацією:

Польща з перших днів військового вторгнення Росії показала, що готова розділити з Україною всі біди, прийняти в свої будинки зовсім сторонніх людей, поділитися з біженцями всім, чим тільки можливо, допомогти їм пережити втрату близьких і забути про ракети, що розриваються в рідних містах. Зараз, коли ворог вирішив активно цілити своїми бомбами по критичній інфраструктурі України, багатьом громадянам, що залишилися там, стає все важче переживати холодну зиму. У цій ситуації "руку допомоги" знову простягла Польща – десятки міст майже щодня відправляють до сусідньої країни гуманітарні конвої, передають українцям продукти харчування, генератори та теплий одяг.

Польська Познань шокувала сумою, яку виділила на відновлення енергосистеми Харкова

фото тематичне, з відкритих джерел

І якщо раніше ми писали, як те, чи інше місто придбало для України 5-10 генераторів, то сьогодні йтиметься про значно соліднішу допомогу, яку має намір незабаром надати Познань. Так радники мерії проголосували про виділення 300 тисяч злотих на купівлю енергозберігаючих систем, які будуть відправлені в український Харків. Це місто, в якому до війни проживало півторамільйонне населення, дуже сильно постраждало у грудні 2022 року. Саме минулого місяця російська орда зробила найбільш потужну атаку по енергосистемі Харкова, залишивши житлові будинки без світла та опалення.

Влада Познані сподівається, що надана ними допомога допоможе харків'янам пережити період зими, що залишився.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що через брак грошей у міському бюджеті українських біженців можуть виселити зі шкільного гуртожитку в польському Водзіславі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини