Блокада вийшла на новий рівень. Поляки вдалися до нового цинічного кроку

Польські протестувальники розпочали блокувати рух пасажирських автобусів на в’їзд і виїзд на прикордонному пункті «Медика – Шегині», цю інформацію підвередили в Державній прикордонній службі України

Польські протестувальники 20 березня близько 11 години розпочали блокування пасажирських перевезень на прикордонному пункті "Медика – Шегині".

За інформацією прикордонників, польські протестувальники заявили про намір пропускати лише один автобус на дві години, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд.

При цьому прикордонники додали, що немає інформації про те, скільки часу польські протестувальники мають намір обмежувати рух пасажирських автобусів.

"Стрічка новин: в Україні повітряна тривога, страшні вибухи в Харкові, Сумщину розстрілюють і спалюють КАБами (керованими авіаційними бомбами, вага яких сягає 1,5 тонни). Тим часом на польському кордоні почали блокування українських автобусів, в яких переважно жінки і діти. Москва аплодує. Здобули",
- так прокоментувала у Фейсбуці інформацію про блокаду пасажирських перевезень нардеп Вікторія Сюмар.

При цьому член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич поцікавився, коли і чи взагалі настане той момент, коли більшість поляків скажуть власним фермерам "Та ви вже задовбали!".

За його словами, розумні голоси з Польщі і в Польщі лунають, але поки що, здається, не мають жодного впливу на ситуацію.

"Я в жодному разі не закликаю і не схвалюю заклики до бойкоту польської аграрної продукції в Україні. Нам таке публічне протистояння в форматі "народ проти народу" лише додатково нашкодить. Але, якщо під впливом цих подій не лише доступність, але й популярність польської аграрної продукції в Україні дещо зменшиться, я не здивуюся",
- підкреслив Панич.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що польські фермери раніше погрожували повністю заблокувати пасажирські перевезення.