Головна Новини Світ Польща Польські фермери погрожують заблокувати пасажирські перевезення. Коли це станеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Польські фермери погрожують заблокувати пасажирські перевезення. Коли це станеться

Польські фермери погрожують розширити блокаду перевезень. Як заявив один із організаторів протестів лідер осередку «Ошукане село» Роман Кондрув, вони готові перешкоджати руху пасажирських автобусів, повідомляє RMF24

20 лютого 2024, 17:45
Поділіться публікацією:

Роман Кондрув погрожує створенням "міжнародної проблеми", якщо вимоги польських фермерів не будуть виконані. Зокрема, протестувальники готові піти на блокування пасажирських перевезень.

Польські фермери погрожують заблокувати пасажирські перевезення. Коли це станеться

Протест фермерів

"Якщо ми вирішимо не пускати автобуси, це буде дуже погано. Але, можливо, тоді наша влада нарешті шукатиме змістовні рішення",
– сказав активіст.

Кондрув заявив, що польські фермери почуваються ошуканими урядом прем’єр-міністра Дональда Туска, адже їх вимоги досі не виконані. Окрім того, він нарікає, що, начебто Польща "завалена" українським зерном.

"Ми відкрили коридор солідарності, і всі ринки збуту забрала Україна. Сьогодні нам нема куди продавати зерно, і те українське зерно, яке до нас тече, це технічне зерно, яке є шкідливим",
– сказав він.

Разом з тим, цю інформацію неодноразово спростовували в Україні, підкреслюючи, що через Польщу транзитом постачають високоякісне зерно, яке підлягає перевіркам. До нього ніколи і ні у кого не було претензій.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розкритикував блокування польськими фермерами пунктів пропуску на кордоні з Україною, закликавши до спільних та раціональних рішень цієї ситуації. За його словами, проблема не в зерні, а у політиці.

Окрім того, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський написав протестувальникам лист, в якому закликав їх до компромісу.

Також, "Коментарі" повідомляли, що МЗС України звернулося довлади Польщі негайно розблокувати кордон з Україною, та припинити антиукраїнську риторику протестувальників.

Крім того, відомо, що протести фермерів загострилися. Поблизу пункту "Медики-Шегиня" була заблокована залізниця. З одного із вагонів протестувальники висипали на колії українське зерно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини