Через транспортний колапс на кордоні України та Польщі сталася трагедія: подробиці

Біля пункту пропуску "Дорогуськ — Ягодин" у Польщі помер український водій фури

Біля пункту пропуску "Дорогуськ — Ягодин", на польській території помер шофер вантажівки з України. Незадовго перед цим 54-річний українець прибув до пункту, став на парковці та чекав, як і всі, щоб перетнути кордону.

Про це в соціальних мережах написав заступник керівника Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач. Як він стверджує, біда сталась на парковці в місті Хелм, недалеко від пункту пропуску.

"Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України і я особисто приносимо свої співчуття сім’ї, яка втратила близьку людину. Водночас щоб уникнути маніпуляцій та загострення ситуації навколо блокування кордону, закликаю використовувати виключно офіційну інформацію", — пише посадовець.

Остаточна інформація про причину смерті буде оприлюднена співробітниками польської прокуратури вже тоді, як всі обставини будуть перевірені. Але, як стверджує заступник міністра, підстав стверджувати, що смерть сталась з неприродних причин, нема.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відбувається у Польщі – чому країна погрожує закрити кордон з Україною. Перевізники в Польщі можуть розпочати 3 листопада масштабний страйк, який передбачає перекриття всіх пунктів пропуску з України. Причиною називають надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

Кандидат економічних наук, екс-директор з розвитку бізнесу АТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев зазначає, що ситуація з Польщею демонструє – зближення України з ЄС, певна верифікація, лібералізація різного роду процесів проходитиме непросто.