Черговий гуманітарний конвой вирушив до України з Польщі: подробиці

Відомо, що саме співробітники Львівського технічного університету після 1945 року відіграли одну із ключових ролей у створенні Нижньоселезького технологічного університету.

Польське місто Глівіце продовжує активно підтримувати Україну у її війні з російською агресією. Крім того, що це місто прийняло величезну кількість біженців, його адміністрація та жителі багато разів об'єднували зусилля, щоб допомогти ще й тим громадянам, які залишилися в Україні. Цього разу зібрана гуманітарна допомога вирушить до Львівського технологічного університету, передають місцеві ЗМІ.

За даними видання Wyborcza.Pl, гуманітарний конвой доставить до найбільшого університету Західної України не тільки продукти харчування, зимовий одяг та спальні мішки, а й три дорогі електрогенератори.

У Глівіце акцентують увагу на тому, що надати допомогу та підтримку саме цьому вищому навчальному закладу – це їхній обов'язок, адже співробітники цього ВНЗ після 1945 року сприяли створенню Нижньоселезького технічного університету, який на даний момент є одним із найбільших на території воєводства.

Відомо, що представники місцевого самоврядування Глівіце одноголосно ухвалили рішення про відправку допомоги до Львівського технологічного університету ще минулого року, 15 грудня.

"Зараз в Україні війна, яка не лише забирає життя мирного населення, а й руйнує інфраструктуру країни, а це, у свою чергу, унеможливлює проведення занять у школах та університетах. Куплені генератори мають забезпечити, як обігрів, так і безперебійний доступ до електрики, сподіваємося, наша допомога хоч якось стабілізує роботу ВНЗ", - сказано в заяві місцевої влади.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що журналістка The Times of Israel шокувала громадськість подробицями перебування українських біженців в Ізраїлі.