Головна Новини Світ Решта світу Згвалтування, погрози та експлуатація: правда про життя українських біженців в Ізраїлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Згвалтування, погрози та експлуатація: правда про життя українських біженців в Ізраїлі

Світлана, ледве вирвавшись із 6-річним сином з-під бомбардувань, поїхала до знайомого до Ізраїлю, шукати захисту та допомоги

6 січня 2023, 10:52
Поділіться публікацією:

Днями авторитетне видання The Times of Israel опублікувало матеріал, що шокує, він розповідає про життя біженців з України в Ізраїлі. Автор розслідування, журналістка Інна Лазарєва не лише навела конкретні приклади жорстокого та нелюдського ставлення до переселенців, але торкнулася теми пасивної поведінки та бездіяльності ізраїльського уряду.

Згвалтування, погрози та експлуатація: правда про життя українських біженців в Ізраїлі

фото тематичне, з відкритих джерел

Головною героїнею матеріалу стала українка на ім'я Світлана, вона зі своїм 6-річним сином ледве врятувалася від російських бомб, їм вдалося залишити територію, що обстрілюється, на вантажівці. У цей момент її знайомий, якого вона вважала другом сім'ї, запропонував приїхати до нього до Ізраїлю. Жінка, недовго думаючи погодилася, сподіваючись, що там зможе пожити в безпеці, знайти роботу і хоч якось упорядкувати зруйноване життя. Тоді Світлана, стверджує журналістка Лазарєва, і уявити не могла, що на неї чекає низка шокуючих подій, які вона ніколи не зможе забути.

За словами Світлани, щойно вона приїхала до свого знайомого, той почав поводитись дуже нахабно, грубити і кричати на жінку. Згодом почав погрожувати, говорити, що, якщо та не виконуватиме його вказівок, він обдзвонить її друзів та родичів і розповість, що жінка в Ізраїлі почала вести розгульний спосіб життя. У результаті так і сталося, чоловік повідомив цю брехливу інформацію деяким її знайомим.

Наступний етап життя переселенки в Ізраїлі – натяки на секс та інші "брудні" пропозиції. Спочатку жінка намагалася на це просто не реагувати, поки одної ночі її друг не витяг її з кімнати і не зґвалтував. Світлана каже, що в якийсь момент навіть намагалася себе переконати, що те, що сталося з нею – це плата другові за житло та допомогу, вона не хотіла усвідомлювати, що стала жертвою зґвалтування. Коли прийшло повне розуміння ситуації, біженка пішла в поліцію, в якій у неї навіть заяви не прийняли. Поліцейські посилалися на відсутність доказової бази. Після цього Світлана зібрала речі, забрала дитину та повернулася до України.

"В Ізраїлі дуже пасивний уряд, особливо якщо говорити про питання біженців. У поліції всі розмовляють на івриті, а благодійні фонди, де ще залишилися носії української чи російської мов, працюють дуже мляво. В Ізраїлі без підтримки надійних знайомих дуже важко знайти притулок українським переселенцям", — додає від себе автор статті Інна Лазарєва.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у Польщі прокуратура розслідує справу вчительки, яка розповсюджувала в Інтернеті антиукраїнські гасла.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини