Чи підтримують більшість поляків прийом українських біженців: нове опитування

Лише третина поляків налаштована проти прийому українських біженців

Рівень підтримки українських біженців у Польщі залишається високим через два роки війни. Лише третина поляків налаштована проти прийому українців, які рятуються від війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише pap.pl.

Згідно з новим опитуванням польського центру з вивчення громадської думки CBOS, у березні 2024 року рівень підтримки прийому біженців з України в польському суспільстві знизився лише на 1% порівняно з листопадом 2023 року. Усього за прийом біженців зараз висловлюються 61% опитаних, проти – 31%.

На запитання, чи має Польща приймати біженців із зон конфлікту, респонденти дали такі відповіді: "однозначно так" – 17%; "напевно, так" - 44%; "швидше ні" - 19%; "однозначно ні" - 12%; "важко сказати" - 8%.

У березні 2022 року 94% поляків підтримували прийом біженців із України.

Водночас опитування у березні 2024 року показало, що 83% поляків вважають, що війна в Україні становить пряму загрозу безпеці Польщі. Торік у листопаді таку думку висловлювали 74% опитаних. 57% поляків стурбовані можливістю військового нападу Росії на країни НАТО протягом найближчих 3-8 років. 32% опитаних вважають такий сценарій малоймовірним.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у країнах Євросоюзу перебувають 4,2 млн. українців, які користуються тимчасовим захистом. Але останнім часом кількість людей із таким статусом знижується. Про це повідомляє Євростат.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в одній із країн ЄС готують серйозні обмеження для українських біженців: що зміниться.