Чи потрібно збивати російські повітряні цілі над країною: опитування показало, що думають поляки

Більшість поляків хочуть, щоб військові збивали російські об'єкти над Польщею

Більшість громадян Польщі підтримала ідею збиття російських повітряних цілей над країною. Таку інформацію показало опитування. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Rzeczpospolita".

Соціологи поставили респондентам питання: чи повинна Польща, на їхню думку, збивати об'єкти, що пролітають над територією країни під час нападів Росії на Україну, навіть якщо невідомо, що це за об'єкти.

Ствердно на це запитання відповіли 58,5% респондентів, тоді як 22,1% висловили незгоду. Ще 19,4% опитаних не мають думки щодо цього.

Результати опитування також показали, що збивати об'єкти, навіть якщо немає впевненості у їхньому призначенні, частіше підтримують жінки (61%), ніж чоловіки (56%). Таку думку висловлюють сім із десяти респондентів, дохід яких перевищує 7000 злотих (близько 74 000 гривень) на місяць, і такий самий відсоток мешканців найбільших міст.

Варто нагадати, що Польща спочатку повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну всебічно допомагає Києву як гуманітарно, так і військово. Однак досі залишається те, до чого Польща не готова, а саме збивання повітряних цілей, які залітають на їхню територію під час масових атак Москви на Україну.

Щойно не виправдовувалися польські військові після того, як пропускали черговий літальний об'єкт. Після чергової нагоди 24 березня військові пояснили, що не збили російську ракету, бо знали, що вона поверне назад до України.

Водночас, під час однієї з останніх атак на Україну, російський дрон залетів на території Польщі. Командувач збройних сил Польщі заявив про "проникнення об'єкта на територію Польщі". Проте через погодні умови військові втратили російський дрон.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи може Польща збивати російські дрони: Туск назвав дивну причину.