Дуда зробив нову заяву про Крим: що тепер заявив польський президент

Дуда вже не сумнівається, що Україна має повернути Крим та перемогти

Президент Польщі Анджей Дуда зробив нову заяву після своїх висловлювань щодо деокупації Криму. Він запевнив, що підтримує Україну у загарбницькій війні, яку розв'язала Росія. Як передає портал "Коментарі", свою позицію Дуда озвучив у Twitter (X).

"Мої дії та позиція щодо жорстокої агресії Росії проти України були і зрозумілі з першого дня: Росія порушує міжнародне право, є агресором та окупантом. Напад Росії на Україну та окупація міжнародно визнаних територій України, включаючи Крим, є злочином", - зазначив польський президент.

Анджей Дуда додав, що війна не може закінчитися перемогою Росії, а московський імперіалізм слід зупинити, перемогти та заблокувати на майбутнє.

"Україна має перемогти, тому що цю війну має виграти вільний світ. Ми всі стоїмо пліч-о-пліч за вільну, суверенну та незалежну Україну, проти агресії та жорстокого імперіалізму", - підкреслив Дуда.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда в інтерв'ю Kanal Zero поставив під сумнів повернення Криму під контроль Києва. У свою чергу, Посол України в Польщі Василь Зварич виступив із заявою про неодмінну деокупацію Криму після неоднозначних слів польського лідера. Слова польського лідера викликали жваву дискусію у мережі.

Читайте також на порталі "Коментарі" - польські фермери з 9 лютого мають намір повернути блокаду кордону з Україною, а також доріг та автомагістралей в окремих воєводствах. Вони заявили, що незадоволені позицією свого уряду та Брюсселя щодо послаблень для експорту української агропродукції. Аналогічно обіцяють зробити і угорські фермери. Про що говорить те, що відбувається? Як вирішити проблему? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.