Громадян Польщі чекає підвищення цін на залізничні квитки

Вартість залізничних квитків підвищиться для тих пасажирів, які користуються послугами таких компаній-перевізників, як Polregio, Koleje Dolnośląskie та Koleje Śląskie

Найбільші компанії-перевізники Польщі оголосили про підвищення цін на залізничні квитки – в середньому на 3%, проте деякі більш тривалі маршрути зростуть у ціні на 5%. Відомо, що зростання вартості проїзду торкнеться пасажирів, які користуються послугами таких компаній, як Polregio , Koleje Dolno ślą skie та Koleje Śl skie .

Інформація про зміну тарифів буде корисною не лише полякам, а й українцям, які проживають у Польщі. Незважаючи на те, що на початку військового конфлікту всі біженці, які переїхали до Польщі, могли безкоштовно користуватися послугами компаній-перевізників, улітку всі пільги для переселенців були скасовані, тож тепер кожен пасажир, незалежно від національності, має платити за квитки.

Згідно з офіційними даними, підвищення цін на залізничні квитки торкнуться лише внутрішніх маршрутів. Зокрема, сказано у повідомленні, нове ціноутворення торкнеться таких воєводств, як Опольське, Куявсько-Поморське, Любуське, Західно-Поморське, Нижньосилезьке, Сілезьке та Малопольське.

Спираючись на деякі розрахунки, у середньому вартість проїзду зросте на 20–30 грош (1,80–2,40 гривень). Більше тривалі маршрути, як було зазначено вище, можуть подорожчати на 40-80 грош (3,20-5,10 гривень).

На офіційному сайті компанії-перевізника Polregio сказано, що нововведення набудуть чинності вже цього місяця - 11 грудня прейскурант вищезгаданих компаній буде змінено.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що у суботу, 28 листопада до Польщі заїхала рекордна кількість українських біженців за останні кілька місяців – понад 300 людей. Польська влада готова до нової хвилі переселенців, більше того, вона очікує значно більшого напливу українців, адже на тлі похолодань багатьом громадянам буде складно пережити зиму в Україні.