Головна Новини Світ Польща Вроцлав готується до нової хвилі біженців: влада попереджає про проблеми з житлом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вроцлав готується до нової хвилі біженців: влада попереджає про проблеми з житлом

Влада Вроцлава має намір знизити матеріальну допомогу особам, які безкоштовно приймають у себе біженців

7 грудня 2022, 20:58
Поділіться публікацією:

З початку російської агресії до Польщі приїхало близько 7 мільйонів громадян. Багато хто з цих людей уже повернувся в Україну, проте більшість таки вирішила перечекати зиму за кордоном. Так, наприклад, лише у Вроцлаві зараз проживає близько 100 тисяч українців. Влада цього міста з багатовіковою історією нещодавно заявила, що готується до приїзду нових переселенців на тлі різких похолодань в Україні. Жителі Вроцлава, як і раніше, щиро готові допомогти всім біженцям, проте зараз у повітрі висить питання, а з чиєї ж кишені фінансуватиметься ця сама турбота про українців?

Вроцлав готується до нової хвилі біженців: влада попереджає про проблеми з житлом

фото тематичне, з відкритих джерел

На тлі інфляції та солідного зростання цін у Польщі багато поляків втратили можливість жити так, як раніше. Тепер більшість із тих, хто має вільне житло, сто разів подумає, надати його біженцям, або здавати за великі гроші платоспроможним орендарям.

Із квадратними метрами у Вроцлаві справді зараз проблемно – працездатні українці зняли майже всі порожні квартири та будинки, до яких забрали свої родини з України. Нових переселенців поселити у себе в будинку зможе також не кожен поляк, адже, починаючи з січня 2023 року, Польща знижує розмір допомоги для власників квартир майже вдвічі, незабаром на кожного українця за добу платитимуть не 40 злотих, як раніше, а 20 злотих максимум. Через це суттєво знизиться кількість громадян, готових допомогти біженцям.

Уряд Вроцлава розповів місцевим ЗМІ, що у разі несподіваного напливу біженців, протягом доби влада зможе надати житло приблизно для однієї тисячі людей. Як правило, місця для тимчасового проживання розміщуються у спортзалах шкіл та великих концертних центрах.

У мерії культурної столиці Польщі додали, що нова хвиля переселення вже почалася, адже ще минулої суботи – 28 листопада, кордон із Польщею перетнуло понад 300 осіб, це рекордний добовий показник за останні кілька місяців.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що в Польщі для українських солдатів виготовляють окопні свічки, учні шкіл та студенти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини