Очільник МЗС Польщі викрив російську брехню в ООН: він показав дві фотографії

Радослав Сікорський порівняв російську агресію в Україні з нацистськими злочинами.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський викрив брехню російського посла Небензі порівнявши дії Росії на війні в Україні зі злочинами німецьких нацистів. Сікорський показав фотографію, яка підтверджує співпрацю СРСР з нацистами, а інший знімок показує подібні злочини РФ в Україні.

Очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський виступив на засіданні Радбезу ООН присвяченому ситуації в Україні. Глава польської дипломатії повністю присвятив свою промову питанню викрадення українських дітей і спростував твердження російського посла Василя Небензі, який за кілька хвилин до цього виголосив тираду, повторюючи російську пропаганду про війну в Україні.

Сікорський зазначив, що Небензя та керівництво Росії "люблять називати демократично обрану владу України нацистською", однак наголосив, що дії Москви не відрізняються від злочинів німецьких нацистів.

"Я живу за 3 км від Потуліце, місця колишнього нацистського фільтраційного табору часів Другої світової війни. Відомо, що там були ув’язнені тисячі дітей з Польщі та Радянського Союзу, з околиць Смоленська та Вітебська. До 800 із цих дітей загинуло, але тисячі були перевезені на захід, щоб стати германізованими, білявими, блакитноокими, арійськими дітьми, яких вважали придатними за расою. Чим те, що ви робите з українськими дітьми, відрізняється від того, що німецькі нацисти робили з нашими і вашими дітьми?", – запитав Радослав Сікорський, звертаючись до російського посла.

Сікорський також зазначив, що постійні члени Ради безпеки мали бути охоронцями миру, а не вести війну за допомогою чужих дітей. За словами очільника МЗС Польщі, "це ганьба Росії, яка ніколи не буде прощена і не забута".

Небензя виступаючи на Раді Безпеки ООН стверджував, що Росія не вбиває мирних жителів, а нібито захищає права російськомовних в Україні. Він також стверджував, що Росія не має нічого проти українців, яких вважає "братнім народом" із "нерозривними зв'язками" з Росією, але виступає проти "ракової пухлини української влади". Він також заявив, що Москва продовжуватиме свою агресію, доки не досягне успіху.

Відповідаючи на заяви Небензі про "нацистський режим" у Києві, Сікорський показав фотографії з радянсько-німецького параду після завоювання Польщі у Другій світовій війні. Крім того, він показав фотографію зруйнованого російською ракетою "Калібр" житловий будинок у Львові, де загинули цивільні, зокрема і діти.


Сікорський про злочини Росії

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Польщі Анджей Дуда розкритикував заяви свого уряду щодо шантажу України.

Також "Коментарі" писали, що Росія поширила дезінформацію про 17 вересня 1939 року. Німеччина та Україна відреагували.