Головна Новини Світ Польща Президент Польщі розкритикував заяви свого уряду про шантаж України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Польщі розкритикував заяви свого уряду про шантаж України

Анджей Дуда прокоментував заяви польських політиків про блокування членства України в ЄС через питання Волинської трагедії.

сьогодні, 11:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що блокування вступу України до ЄС та шантаж з боку польських політиків питанням Волинської трагедії схоже на рішення Путіна, який розпочав повномасштабне вторгнення, щоб зупинити інтеграцію України до Європейського Союзу.

Президент Польщі розкритикував заяви свого уряду про шантаж України

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Анджей Дуда в інтерв'ю Polsat News відреагував на заяви польських політиків щодо інтересів Польщі, які можуть заблокувати членство України в ЄС. За його словами такі заяву "йдуть в ногу з політикою Володимира Путіна".

"Я хотів би знати, що конкретно мають на увазі міністри, прем'єр-міністри, коли роблять такі заяви. Це складні питання, в тому числі й для самих українців, які треба враховувати, які роками замовчувалися", — сказав Дуда.

Президент Польщі заявив, що з Україною працює без необхідності "створювати точок напруги між Варшавою і Києвом". Дуда вказує, що між країнами є складні питання, які були підняті у розмові з Володимиром Зеленським.

"Це було нелегко, тому що між нами є складні теми. Але я також обговорював ці питання з президентом Зеленським, і найкращим прикладом цього була присутність президента в Луцьку, в річницю Волинської трагедії", — сказав президент Польщі.

В кінці Дуда додав, що Україна також має "знайти порозуміння з Польщею", зокрема в історичних питаннях.

Наприкінці липня міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Польща не повинна підтримувати вступ України до ЄС, поки не буде розв'язане питання Волинської трагедії. Згодом прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск підтримав цю позицію, зазначивши, що Україна не може приєднатися до Євросоюзу, допоки Варшава і Київ не розв’яжуть цю проблему.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив про підтримку України, однак вказав на умови з боку Варшави.

Також "Коментарі" писали про те, що прем'єр Польщі Туск підтвердив масштабний корупційний скандал в країні пов'язаний з видачею віз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини