Польща чекає від Путіна нових провокацій : про що говорить інцидент з літаками РФ

Путін і Кремль продовжуватимуть вдаватися до нових і нових провокацій

Конфліктний випадок в польській зоні відповідальності, коли винищувачі з Нідерландів перехопили російські літаки-порушники - це спроба РФ провести перевірку пильності і єдності сил НАТО. В майбутньому не виключається, що кремлівський диктатор Володимир Путін й далі буде вдаватись до схожих провокацій.

Про це повідомляє PAP, посилаючись на заяву з приводу інцидента неподалік Польщі польського прем'єр-міністра Матеуша Моравецького.

"Путін і Кремль продовжуватимуть вдаватися до нових і нових провокацій. Вони таким чином випробовують пильність, вони перевіряють узгодженість і єдність Північноатлантичного Альянсу", - сказав польський посадовець.

Далі Моравецький зазначив, що те, що випадок, який мав місце, говорить про те, що зараз потрібно берегти спокій, але реакція має бути швидкою, погодженою з союзниками.

"Тут знову спрацювали всі процедури", - продовжив польський прем'єр.

Коментуючи цю історію, очільник польського уряду згадав про подію 15 листопада, саме тоді, коли тривали російські ракетні обстріли неподалік від польсько-українського кордону в містечку Пшеводуві, це польська територія, зірвалась ракета, і загинули два поляки.

"Тоді ми також прийняли правильні рішення разом з нашими союзниками", - резюмував польський посадовець.

Важливо, що два винищувачі F-35 з Нідерландів перехопили три російські військові літаки, які пролітали над польською зоною відповідальності Альянсу неподалік міста Калінінград.

При цьому, літак Іл-20М Кут-А з РФ супроводжували два Су-27, які наближались до кордону Польщі, проте за якийсь час два F-35 Нідерландів "вивели" винищувачі Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Росія зобов’язала свої навчальні заклади закупити макети зброї на десятки мільйонів.