Головна Новини Світ Росія Росія зобов’язала свої навчальні заклади закупити макети зброї на десятки мільйонів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія зобов’язала свої навчальні заклади закупити макети зброї на десятки мільйонів

Росія готує своїх громадян воювати зі шкільної лави

14 лютого 2023, 16:50
Поділіться публікацією:

У Росії влада зобов'язала свої школи придбати макети зброї. Серед них мають бути аналоги  гранати Ф-1 і РГД-5, автомати Калашникова, стрілецькі тренажери, а також захисні костюми, дозиметри і міні-експрес-лабораторії радіаційно-хімічної розвідки. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Росія зобов’язала свої навчальні заклади закупити макети зброї на десятки мільйонів

Російські школярі вивчатимуть поводження з гранатами на уроках (фото з відкритих джерел)

За владною вказівкою російські школи мають застосовувати усе це на уроках ОБЖ.

Навчальні заклади отримали від Мінпросвіти обов’язковий список, котрий повинен бути в кожній школі. До цього переліку входять: сейф для зброї; міні-експрес-лабораторії радіаційно-хімічної розвідки; дозиметр; газоаналізатор кисню і токсичних газів; захисний костюм;імітатори поранень і уражень для тренажера-манекена; макети гранат Ф-1 і РГД-5; стрілецький тренажер; макет автомата Калашникова;магазин до автомата Калашникова з навчальними патронами і макет найпростішого укриття в розрізі.

Аби перевірити виконання владних доручень, у школах Санкт-Петербурга провели аудит закупівель, відтак, в кількох освітніх закладах контролери не знайшли достатньої кількості потрібного обладнання для кабінетів ОБЖ.

Стало відомо, що зробити закупівлі школи мали до кінця минулого року, згідно з наказом Мінпросвіти від вересня 2022-го. Через це на "озброєння шкіл найближчим часом" було додатково виділено із бюджету 23 мільйони рублів.

"Початкова військова підготовка" — предмет, що включений до навчального плану ОБЖ. Саме тому від шкіл вимагають придбати ці речі, адже макети гранат та іншої зброї потрібні в тому числі й через введення нового предмету для учнів 10-х класів.

Нагадаємо, що "Коментарі" у Росії чоловік зняв на відео, як паливо витікає з літака прямо перед зльотом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини