Польща оголосила, що посилить контроль на кордоні

Через збільшення кількості нелегальних мігрантів Польща розглядає можливість посилити контроль на кордоні.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що видав наказ очільнику МЗС для посилення контролю на польсько-словацькому кордоні. Причиною рішення є збільшення кількості нелегалів, що потрапляють у Польщу зі Словаччини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Insider.

Під час зустрічі з жителями міста Красник Моравецький заявив, що Польща контролю кордон з Білоруссю, звідки раніше був значний рух нелегальних мігрантів. Однак за словами польського прем’єра велика кількість нелегалів потрапляє зі Словаччини.

"Ми це не контролюємо, але я доручив міністру внутрішніх справ і адміністрації запровадити перевірку на польсько-словацькому кордоні автомобілів і автобусів, які можуть перевозити нелегалів", - сказав Моравецький.

Він пояснив, що більшість нелегалів прибуває з Балканського регіону через Угорщину та Словаччину потрапляють у Польщу, адже між країнами немає кордону. Кінцевим пунктом мігрантів є Німеччина, куди вони потрапляють з Польщі. Німеччина стверджує, що в останні роки різко зросла кількість мігрантів, які прибувають до країни з території Польщі. Міністр внутрішніх справ Саксонії Армін Шустер назвав це "справжньою міграційною кризою".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єврокомісар відправив ультиматум для Польщі, у якому вимагає пояснень щодо візового скандалу та встановив крайній термін для відповіді польського уряду.

Також "Коментарі" писали про скандал у Канаді за участю Зеленського. З Польщі надійшла різка реакція щодо присутності 98-ріічного українського мігранта у канадському парламенті.