Головна Новини Світ ЄС Євросоюз вимагає пояснень від Польщі: поставили ультиматум
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз вимагає пояснень від Польщі: поставили ультиматум

Єврокомісар відправив листа до Польщі, у якому вимагає пояснень та встановив крайній термін для відповіді від польського уряду.

20 вересня 2023, 14:45 comments7225
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Єврокомісар із внутрішніх справ ЄС Ілва Йоганссон відправила лист до міністра закордонних справ Польщі Збігнєва Рау, де вказала, що вимагає пояснень щодо візового скандалу. Зокрема це стосується торгівлею робочими візами, які давали право іммігрантам подорожувати в межах Шенгенської зони.

Євросоюз вимагає пояснень від Польщі: поставили ультиматум

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау. Фото з відкритих джерел

Як пише німецьке видання Bild Йоганссон у вкрай різкому тоні вимагає від Рау точних даних про масштаби "шахрайства та корупції в польській візовій системі". Єврокомісар звернула увагу, що дії Польщі можуть становити "порушення права Європейського Союзу, зокрема Візового кодексу ЄС".

У листі Ілва Йоганссон поставила міністру закордонних справ Польщі близько десятка питань, серед яких були про випадки шахрайської видачі віз, чи були вжитті заходи захисту Шенгенської зони, як працюють польські консульства, як Польща планує інформувати про це країни Шенгену та інші.

"Європейська комісія продовжить стежити за ситуацією. Я закликаю її вжити всіх необхідних кроків для її прояснення", — попередила Йоганссон у листі та додала, що це буде зроблено "без зволікань".

Таким чином Польща отримала ультиматум відповісти детально на усі питання не пізніше 3 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, що у Польщі через скандал з візовим шахрайством заарештовано сім осіб, а заступника голови МЗС звільнено. Польські урядові установи нібито видавали візи мігрантам з Азії та Африки за тисячі доларів без належних перевірок.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі відреагували на різку критику Зеленського щодо ситуації з зерном.

Також "Коментарі" писали про прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, який зробив попередження для України та пригрозив, що у разі ескалації зернового конфлікту Польща заборонить інші українські товари.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bild.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини