"Сусідушки борзіють": після розмов про мир з РФ вимоги Києву виставляє не тільки агресор

Україні починають виставляти вимоги, бо останнім часом звучить надто багато розмов про мир

Польський сейм минулого тижня засудив ОУН та УПА. Це рішення підтримали 427 депутатів, тобто майже 100%.

Тобто, відзначає політолог Андрій Смолій, поляки засудили українців, які боролись за існування України. За його словами, змінюються влади, премʼєри, опозиції - а вони за одне і те саме. В голові у поляків, вважає експерт, "імперська каша у вигляді "Волинської трагедії" та "ОУН УПА".

"Чим більше в світі та в Україні говорять про "мирні перемовини" і про "поступки" - тим більше борзіють "сусідушки". І це не лише про Росію. Це і про Угорщину та Польщу. Тим більші їхні вимоги. А ще, відчувши "запах мʼяса" щодо вступу в ЄС/НАТО - тепер наші "друзі" пригадують нам все що завгодно - від "угорської нацменшини" до ОУН-УПА. Щось у 2022 році вони всі тихенько мовчали, бо розуміли, що Україна зупиняє ворога, і зупиняє ефективно. А зараз, але з кожної праски нам намагаються просунути "мʼяку капітуляцію", то вже нас готові шматувати і принижувати", - написав у Фейсбуці політолог.

Звернув увагу на те, що польський парламент засуджує поширення символіки та ідеології ОУН і УПА і політолог Михайло Басараб. Він також переконаний в тому, що такі розмови стали можливі тільки тому, що в Україні і світі почали говорити про мир з Росією.

"Таке відбувається, бо надто багато розмов про готовність України до миру у війні проти Московії. Саме тому у декого починають свербіти застарілі забаганки. Під шумок нашої готовності до миру, так би мовити. Повірте, таких заяв не буде, як тільки стане остаточно зрозуміло, що ми варіантів капітуляції не розглядаємо, воюємо до перемоги й інших альтернатив немає", - підкреслив у Фейсбуці Басараб.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що сейм Польщі уже звинувачував ОУН і УПА у геноциді на Волині та говорив на загибель понад 100 тис. поляків.