Головна Новини Світ Польща Сейм Польщі прийняв резолюцію про Волинську трагедію: звинувачують ОУН і УПА у геноциді
commentss НОВИНИ Всі новини

Сейм Польщі прийняв резолюцію про Волинську трагедію: звинувачують ОУН і УПА у геноциді

Сейм Польщі звинуватив ОУН і УПА у геноциді на Волині та вказав на загибель понад 100 тис. поляків.

12 липня 2023, 11:11 comments3338
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

До 80-річчя Волинської трагедії польський сейм ухвалив нову постанову, яка вшановує пам’ять жертв тих подій. Резолюцію підтримали усі 440 польських депутатів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання DGP.

Сейм Польщі прийняв резолюцію про Волинську трагедію: звинувачують ОУН і УПА у геноциді

Сейм Польщі прийняв резолюцію про Волинську трагедію. Фото з відкритих джерел

У резолюції йдеться, що примирення між Україною та Польщею має відбуватись шляхом визнання провини та вшанування пам’яті жертв війни. Зокрема у тексті звинувачують у геноциді ОУН і УПА.

"11 липня 1943 року на Волині сталася Кривава неділя – кульмінаційний момент Волинської різанини, геноциду, запланованого лідерами ОУН з метою знищення поляків на південно-східних окраїнах, частини Полісся, Люблінщини та Підкарпаття", — йдеться у постанові.

Окрім того, у документі наголошується, що "українські війська під знаком ОУН і УПА, які часто підтримувані мирним українським населенням, напали на 99 міст колишнього Волинського воєводства, населених поляками, і знищили значну частину їхні мешканці".

У документі також зазначено, 11 липня у Польщі є Національним днем ​​пам’яті жертв геноциду, який здійснили українські націоналісти проти громадян Другої Речі Посполитої. За інформацією польської сторони у той час було вбито понад 100 тис. поляків.

Попри звинувачення ОУН і УПА, польський сейм закликав вшанувати усіх жертв Волинської трагедії, зокрема й українців.

"Особливе визнання слід віддати тим представникам українського народу, які, ризикуючи життям, протистояли злочину, вчиненому їхніми землякам", — написано в резолюції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президенти України та Польщі разом вшанували пам'ять жертвам Волинської трагедії. Однак повідомлення на офіційних сторінках лідерів викликало шквал критики серед поляків.

Також "Коментарі" писав про Анджея Дуду, який назвав умови введення польських військ в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини