У Польщі розповіли, як готуються до нападу з Білорусі

Міністр оборони Польщі підтвердив, що на кордоні з Білоруссю буде близько 10 тисяч солдатів

Польща посилить кордон із Білоруссю 10 тисячами військових. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Міністр зазначив, що Польща впевнена у своїй обороні, тому кількість солдатів на польсько-білоруському кордоні "буде приблизно такою ж, як і раніше".

"Буде близько 10 тисяч солдатів - 4 тис. солдати будуть військовослужбовцями, які безпосередньо беруть участь в операції, що стосується підтримки Прикордонної служби на кордоні, і 6 тисяч осіб. в резерві", - пояснив він, додавши, що це будуть "солдати, що будуть підвищувати кваліфікацію там, у гарнізонах, відтворених на сході країни".

Зазначимо, вчора стало відомо, що влада Польщі прийняла рішення перекинути до свого кордону з Білоруссю 2000 військовослужбовців, що вдвічі більше, ніж запрошено прикордонною службою, для припинення незаконних переходів та підтримки стабільності. Про це повідомило агентство Reuters, з посиланням на заяву заступника міністра внутрішніх справ Мацея Васіка польським ЗМІ.

Читайте також на порталі "Коментарі" - під час масового обстрілу України, що відбувся 5 серпня, з'явилися повідомлення про можливий запуск ракет із території Республіки Білорусь (РБ). Проте, як запевняє представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов, насправді Росія могла імітувати пуски ракет з Білорусі, щоб втягнути її у війну проти нашої країни. Раніше в СБУ попереджали, що представники ПВК "Вагнер", які влаштувалися в РБ, можуть провокувати "під чужим прапором" на Мозирському нафтопереробному заводі (стратегічне підприємство) все з тією ж метою – втягнути Білорусь у відкриту війну проти України. Чи залишився ще у РФ такий шанс після масових викриттів та попереджень із боку Заходу та Києва? Чи готовий до цього режим Лукашенка? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.