У Польщі українським вчителям-біженцям надали роботу у школах: деталі

За даними видання Wyborcza.pl, трудові договори було продовжено з учителями до кінця червня 2023 року.

Усім відомо, що Польща прихистила більше 8 мільйонів українців, які змушені були тікати зі своєї Батьківщини через військову агресію з боку Росії. Серед переселенців дуже багато представників різних професій, у тому числі вчителів. Без знання мови педагогам дуже складно влаштуватися на роботу за фахом за кордоном. Спеціально для таких фахівців у Польщі було запущено програму "Гроші за роботу". У рамках реалізації ініціативи, повідомляє місцеве видання Wyborcza.pl, у місті Білосток було працевлаштовано понад 60 українських вчителів.


За наявними даними, трудовий договір із вказаною кількістю вчителів був продовжений до кінця червня 2023 року. Ці півроку педагоги продовжать навчати українських дітей-біженців, які також були вимушені тікати за кордон разом з батьками. Також відомо, що заробітна плата педагогам нараховуватиметься з Міжнародного фонду допомоги, який, крім самої грошової винагороди безпосередньо, також пообіцяв покрити всі витрати щодо сплати податків та різних внесків.


"Основна мета програми "Гроші за роботу" полягає у працевлаштуванні українських фахівців, щоб ті, у свою чергу, допомогли іншим своїм співвітчизникам якнайшвидше адаптуватися у нас у країні. В даному випадку вчителі зможуть не лише надати знання дітям, а й стати їх провідниками у спілкуванні з польськими педагогами та однокласниками", - каже Анна Ковальська, прес-секретар мера Білостока.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що Польща відмовилася віддавати Україні дітей-біженців, з яких тривалий час знущалася прийомна мати.