Головна Новини Світ Польща "Україна хоче змусити дітей замовкнути": зґвалтовані діти-біженці залишаться у Польщі
commentss НОВИНИ Всі новини

"Україна хоче змусити дітей замовкнути": зґвалтовані діти-біженці залишаться у Польщі

Катуванням були схилині діти різного віку, також їхня горе-мати "продавала" їх педофілам

29 грудня 2022, 14:04 comments18574
Поділіться публікацією:

Запит української влади на вивезення дітей-біженців додому, яких гвалтувала і била їхня прийомна мати, було відхилено одним із судом Познані. Польська сторона вважає, що зараз дітям буде куди безпечніше побути за кордоном, закінчити курс інтенсивної терапії та продовжити роботу з психологами. За словами інформаторів видання Wyborcza.pl, Україна хоче забрати дітей, щоб "зам'яти" таку гучну та скандальну справу.

"Україна хоче змусити дітей замовкнути": зґвалтовані діти-біженці залишаться у Польщі

Фото тематичне, з відкритих джерел


Все почалося у квітні цього року, коли як біженка до Познані приїхала жінка на ім'я Світлана. У своєму рідному місті – Синельниковому (Дніпропетровська область), вона була відома як засновниця приватного дитячого будинку, у неї на утриманні було 10 прийомних дітей. Разом з ними вона приїхала до Польщі, де, як з'ясувалося, продовжувала знущатися з неповнолітніх, продовжувала їх бити і катувати, а деяких дітей взагалі дозволяла ґвалтувати педофілам. Про це розповіли самі діти одному із волонтерів, який часто допомагав багатодітній родині у Познані. Той у свою чергу повідомив про почуту історію поліції. У результаті інформація підтвердилася, діти зізналися, що таке жорстоке поводження вони зазнали ще в Україні, причому неодноразово.


Наразі Світлана перебуватиме під арештом. Діти були розподілені у польські сім'ї, вони ходять до школи та відвідують психологів. Неповнолітнім належить ще довгий курс інтенсивної терапії, щоб оклематися від тих жахливих подій.


Щойно все більш-менш налагодилося, українська сторона почала вимагати повернути дітей до України, де триває повномасштабна війна. У листі, який Україна направила до суду Познані сказано, що за місцем проживання дітей опікунська рада вже призначила опікуна, який готовий приїхати та забрати сиріт до себе. Суддя Саманта Вежбицька запит відхилила, пославшись на те, що до завершення війни у Польщі дітям буде безпечніше.


За однією з версій, пише видання Wyborcza.pl, Україна хоче "зам'яти" цей скандал, адже після зізнань дітей, виходить, що місцеві опікунські органи Синельниково довгий час залишали поза увагою моторошне, нелюдське поводження з дітьми.


Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що Польща готова відмовитися від повноцінного святкування Нового року на знак солідарності з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7744

29 грудня 2022, 14:07

Найди себе снегурочку на ночь (без шлюх и разводил), здесь девушки ищут только сeкcа, многие готовы на эксперименты.------- https://min.lc/sisy


Новини