У Польщі жорстко розкритикували Путіна і сказали, чи можна з ним домовитися

Російський диктатор Володимир Путін може прийняти рішення про завершення війни тільки тоді, коли зрозуміє, що не зможе її виграти, заявив глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, повідомляє RMF24

Кремлівський диктатор може піти на те, щоб прийняти рішення про завершення війни в Україні, проте для цього потрібно, щоб він зрозумів, що не зможе перемогти, заявив Радослав Сікорський.

За його словами, навряд можна домовитися з кремлівським диктатором про припинення війни через якісь мирні угоди.

"Проблема з президентом Путіним у тому, що він не дотримується слова і абсолютно ненадійний",
– підкреслив польський міністр.

В цьому контексті Сікорський нагадав, що Російська Федерація була серед підписантів Будапештського меморандуму. Вона обіцяла поважати суверенітет та територіальну цілісність Україні. При цьому, підкреслив голова МЗС Польщі, РФ сам ж і порушила свою обіцянку.

За словами міністра, важко довіряти людині, яка вже порушувала раніше укладені угоди, а тепер запевняє, що все, буцімто, буде по-іншому.

Окрім того, Сікорський підкреслив, що Захід доклав максимум зусиль, щоб не допустити повномасштабного вторгнення Росії в Україну, проте вся ця дипломатія не допомогла зупинити Путіна. За його словами, скидається на те, що кремлівський диктатор поважає виключно мову сили – економічної чи військової. Як каже Сікорський, використовуючи саме ці "аргументи" можна спробувати переконати Путіна у помилковості його рішення вторгнутися в Україну.

"Лише тоді є якийсь шанс на мир",
– підкреслив польський міністр.

Прикметно, що таку ж думку поділяє і міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Вона підкреслила, що протягом останніх 2,5 років половина світу намагалася зробити все для того, щоб переконати кремлівського диктатора перестати завдавати страждання Україні. Міністр вважає, що саме тому, проти РФ треба посилити санкції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ не збирається зупиняти війну в Україні. Зокрема Сергій Шойгу навіть замовив додаткове озброєння для фронту.