Головна Новини Світ Польща У Познані українських біженців зобов'язали залишити тимчасове житло: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Познані українських біженців зобов'язали залишити тимчасове житло: деталі

Під розселення потрапляє 250 біженців, у багатьох з яких є діти.

11 листопада 2022, 11:40 comments2857
Поділіться публікацією:

У польській Познані хочуть виселити 250 переселенців із готелю "Ікар", що належить державному готельному холдингу. Українці піднімають скандал, ніхто не хоче їхати з уже обжитого та вигідно розташованого житла у центрі міста. Про це повідомляє місцеве інтернет-видання Wyborcza.

У Познані українських біженців зобов'язали залишити тимчасове житло: деталі

Отель ІКАР, з відкритих джерел

24 лютого, коли російські війська вторглися в Україну, долі мільйонів громадян були переписані – дехто втратив будинок, хтось залишився без сім'ї, інші ж були змушені тікати з країни, щоб зберегти життя своїм дітям. Загалом з початку війни до Польщі приїхало близько 7,5 мільйонів біженців. Спочатку більшості з їх надавалася всебічна допомога, як матеріальна, так і психологічна. Однак ресурси сусідньої країни поступово почали згасати, там визнають, що не спроможні допомогти всім переселенцям. Основною проблемою продовжує залишатися нестача житла.

Ситуація навколо готелю "Ікар" не така проста, якою могла здатися на перший погляд. З одного боку – це негуманний та непродуманий хід місцевої влади, з іншого – безпідставне розпалювання паніки українцями.

Справа в тому, що керівництво готелю збирається не вигнати, а переселити біженців по іншим квартирам, будинкам та гуртожиткам, розташованим за 30 хвилин їзди від Познані. Коригування в життя біженців вніс запланований у готелі ремонт, який, згідно з графіком, має розпочатися 1 грудня.

Переселенці дуже незадоволені таким сценарієм, адже більшість із них уже знайшла у Познані стабільну роботу, а діти шкільного віку звикли до нової школи та однокласників. Незважаючи на всі прохання, рішення місцевої адміністрації змінити не вдалося, наразі громадянам пропонують обрати одне з 4-х містечок, до якого вони вирушать у рамках розселення.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що спільнота українських письменників та журналістів звернулася з відкритим листом до мера Варшави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

11 листопада 2022, 14:39

і до чого тут "негуманність" та "непродуманість" ? біженцям запронували інше житло. а якщо вони знайшли роботу, то спроможні винайняти собі житло там де заманеться а не влаштовувати скандали ...


Новини